Prefectul județului Cluj, Tasnadi Istvan, a declarat în direct la Via Cluj TV că avem o rată de infectare în continuă creștere. Cluj-Napoca a atins o rată de infectare de 7, 26 la mia de locuitori. Ultimele raportări arată că 10 localități din județul Cluj au o rată de infectare de peste 7. Ratele cele mai mari de infectare se înregistrează, în acest moment, în Palatca (14,78 la mia de locuitori) și în Gârbău (10,90 de cazuri la 1000 de locuitori).https://www.youtube.com/embed/_Cxy2kvD8Zw

Prefectul spune că noile restricții de circulație și închiderea mai devreme a magazinelor este justificată de faptul că statistic, oamenii ar avea o disponibilitate mai sporită în a încălca regulile seara și noaptea și cu preponderență în weekend.

”Eu cred că acest test ar fi foarte riscant. (…) Dacă o să avem un număr foarte mare de oameni, disponibilitatea de a încălca aceste măsuri este cu atât mai mare. Persoanele care tratează tot contextul pandemic cu responsabilitate, eu zic că preferă, în acest an, să sară peste un experiment sau chiar peste un festival”, a spus prefectul la Via Cluj tv.