Constructorul Parcului Tineretului din Bulevardul Muncii, Nord Conforest Cluj, a raportat instalarea unui punct de belvedere în Pădurea Clujenilor.

Asocierea dintre companiile Nord Conforest și Proiect Construct Regiunea Transilvania Oradea a câștigat proiectul de amenajare a proiectului european de realizare a pădurii-parc. Aici a început plantarea primilor 150 de arbori în cadrul obiectivului de înființare a zonei verzi și de agrement. Pădurea-parc pe 21 ha va cuprinde plantații pentru stabilizarea solului și masive de arbori (1.505 arbori); zonă de protecție cu puieți forestieri (70.000 mp); zone de poiană și decorative cu activitate densă.

În acest perimetru vor fi amenajate o grădină urbană închisă (4.517 mp); un punct de belvedere; zone de tiroliană (250 m) și plimbare de câini; două clădiri cu funcțiuni publice; două pasarele de trecere din partea estică în cea vestică a sitului; alei, mobilier urban; parcare (603 mp). Municipalitatea urmărește crearea unei zone de recreere și de petrecere a timpului liber.

Grădina urbană va veni în ajutorul școlilor și organizațiilor care promovează cunoșterea naturii și a mediului înconjurător. Finanțarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, axa prioritară 4 – sprijinirea dezvoltării urbane durabile, reconversia, refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate sau neutilizate din reședințele de județ.

NapocaNews