Agenția de Știri Basilica a Patriarhiei Române a prezentat programul săptămânii Patimilor la locurile sfinte din Ierusalim, subliniind ridicarea restricțiilor și o aparentă normalizare în Israel, dar cu prețul distanțării, vaccinării și limitării numărului de participanți. Ceea ce este expus ca o ceremonie liberă de Înviere cu 2.000 de participanți distanțați și certificați Covid este de fapt o tristă parodiere a slujbelor din anii trecuți, cu excluderea majorității credincioșilor – nevaccinații. 


Amănuntul îmbucurător este că Sfânta Lumină va fi din nou adusă și în România, însă ceea ce nu se spune este că Israelul nu permite intrarea pe teritoriul său fără un certificat de vaccinare, de unde rezultă că preoții români purtători ai Luminii vor fi în primul rând purtători de ser Covid, după cum am detaliat într-un alt articol


Sfânta Lumină „va ajunge și în România cu ajutorul lui Dumnezeu și va umple de bucurie și casele credincioșilor noștri de acolo”, a spus arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, citat de Basilica.ro.„În Israel se înregistrează  o relaxare a restricțiilor sanitare, pe fondul diminuării semnificative a numărului de bolnavi de COVID-19. Ceremoniile religioase se vor desfășura într-un ritm normal.


La slujbele oficiate la Biserica Sf. Mormânt în Săptămâna Mare și în noaptea Sfintelor Paști se estimează că vor participa aproximativ 2.000 de credincioși, cu respectarea unor norme de distanțare și prezentarea certificatului de vaccinare împotriva coronavirusului SARS-Cov-2”, a mai transmis agenția de știri a Patriarhiei Române.

NaspocasNews