15 candidați din județul Cluj au obținut media 10 la proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2021.

La examen au participat 441 de candidați. Din totalul candidaților admiși pentru a susține proba scrisă (454 candidați), 13 candidați au fost absenți, iar 5 candidați prezenți au decis să se retragă din motive personale. În județul Cluj nu s-au înregistrat situații de fraudă sau tentativă de fraudă.

Au fost declarați promovați înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații 353 candidați, față de sesiunea 2020 (252 de candidați promovați) care au obținut medii între 8,00 și 10. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8.00, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

La nivelul județului Cluj, rata de promovare a examenului național de definitivare în învățământ (înainte de contestații) este de 79,8%.

NapocaNews