China a reacționat după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a solicitat Beinjing-ului o a doua fază a anchetei privitoare la originea virusului SARS-CoV-2. Asiaticii au venit cu o contrapropunere, sugerând instituției să trimită experții și ”să investigheze laboratorul de la Fort Detrick al armatei Statelor Unite”, pentru a afla adevărul legat de izbucnirea pandemiei.

Aceste afirmații au fost făcute de către Zhao Lijan, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei. Beijing-ul a insistat, în repetate rânduri, că o scurgere din laboratoarele proprii ar fi fost ”extrem de puțin probabilă”, citând concluzia comună a comisiei OMS-China de la Wuhan, din luna ianuarie 2021, potrivit War is Boring.Ads

”Dacă se vor investiga laboratoarele, atunci experții OMS ar trebui să meargă la Fort Detrick. Statele Unite ar trebui să acționeze în mod transparent și responsabil, cât mai curând posibil și să invite experții OMS pentru o anchetă în laboratorul de la Fort Detrick. Numai în acest fel adevărul poate fi dezvăluit lumii”, a postat Zhao pe Twitter.

Mesajul a fost un răspuns la solicitările organizației mondiale, în legătură cu o altă rundă de investigații în China, privind originea virusului COVID-19.