Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a explicat că ordonanța de urgență aprobată miercuri de Guvernul Cîțu se adresează în special primăriilor mici și mijlocii, care pot astfel să acceseze împrumuturi „cu o dobândă foarte bună” de la Trezoreria statului în cazul în care nu au banii necesari pentru a pune partea lor de cofinanțare la proiectele din fonduri europene sau naționale.

„Premierul a răspuns unei solicitări adresate de către administrațiile locale și mă bucur că a fost prompt și la timp”, a declarat edilul la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, joi, pe B1 TV.

„Premierul a răspuns unei solicitări adresate de către administrațiile locale și mă bucur că a fost prompt și la timp. Acest caz punctual rezolvă o problemă punctuală. Această problemă punctuală este reprezentantă de nevoia de a asigura cofinanțarea autorităților administrațiilor publice locale la diverse proiecte europene. Acest proiect nu se adresează în special marilor primării, care au alte resurse. Se adresează primăriilor mici și mijlocii, care nu au banii necesari pentru a pune partea lor de cofinanțare la proiecte europene sau la proiecte naționale și atunci Guvernul vine cu un răspuns direct și prompt, ajutând aceste municipalități cu o dobândă foarte bună, cu o procedură rapidă, astfel încât proiectele să nu fie blocate și primarii să poată să-și îndeplinească obiectivele pentru care au fost votați. E un lucru bun, e un pas important pentru ceea ce înseamnă ducerea la bun sfârșit a proiectelor pe fonduri europene”, a afirmat Emil Boc.

NapocaNews