La cele trei Românii prezentate anterior, ar trebui să adaug și România Poporului Tăcut, care, la ultimele alegeri, i-a spulberat de la putere pe unii lătrători. Nu-mi vine să cred că trăiesc într-o țară în care nu mai sunt la putere farisei lătrători ca Băsescu, Tăriceanu și Ponta. Poporul tăcut a învățat să se folosească de o armă nemiloasă – votul. Armă dreaptă, curată, non-violentă, democrată, liberă.

Românii n-au avut mult timp încredere în vot, dar uite că acum au început să aibă și au văzut că se poate face curat. Și deodată a fost redusă la tăcere și gașca „’telectualii lui Băsescu”, în frunte cu triada Patapleșanu. Dacă nu mai este șeful ei la putere, nu mai face nici ea zgomot, un zgomot tolerat prea mult de poporul tăcut.

Și cu votul la putere, acest popor tăcut va continua să facă curat. Și este important să descopere că trebuie să se unească, să facă punți, cu România celor 6, 5 la sută care citesc, cu elita României. Înclin să cred că cele două Românii unite vor salva România profundă.

Pe ce mă bazez? Pe faptul că România Poporului Tăcut este România celor care muncesc. Este total diferită de România descurcăreților, a celor care fură și se distrează deșănțat în stil manelist. Atât fac, fură și se distrează. Dar România Poporului Tăcut este România muncii. România celor care tac și fac. Împreună cu elita țării, cu cei care lucrează la clarviziunea ei, această Românie va ști unde este limanul, va ști să țină cârma, să ducă mai departe corabia națiunii, cu toate comorile ei salvate din ghearele descurcăreților.

NB. Durerile României nu sunt legate de popor, ci de clasa de la putere, de politicieni. Ei sunt beleaua țării! Poporul s-a lămurit, își vede de treabă, este mult mai orientat decât clasa politică și ar ajunge și mai departe dacă politicienii l-ar lăsa în pace, să-și vadă de ale lui, să nu-l mai ia drept pretext pentru afacerile lor, pe care le fac, invariabil, în numele lui! Să-și vadă de vendetele lor, acolo, în turnul de tortură, să se mănânce între ei cât or vrea, să se jupoaie reciproc, fiindcă la asta duce o putere oarbă, ca și bogăția fără rost, fură și se îmbogățesc, dar nu știu ce să facă cu banii. Își petrec vacanțele pe nu știu ce insulă, închiriind vile cu 12 mii de euro pe noapte! Un om normal nu are nevoie de o asemenea risipă. Dar ei nu sunt normali, jecmănesc poporul și aruncă cu banii în străinătate, să se audă de ce sunt în stare românii, că au și ei corupții lor!

Dar Dumnezeu lucrează prin Poporul Tăcut, care a găsit satârul, votul, cu care le scote masca și îi decapitează.

Grid Modorcea