Dacă ești pasionat de scris, să știi că există o veste bună pentru tine. Marketingul digital este într-o continuă dezvoltare și poți să ajungi într-un punct în care poți să faci bani și implicit o carieră din scriere de conținut, dar trebuie să ții minte faptul că este o diferență între un blogger și un content writer. 

Atât bloggerul, cât și content writer-ul scriu articole originale, dar cel din urmă trebuie să țină cont de anumite reguli când redactează articole șii anume – el trebuie să se raporteze la cerințele impuse de SEO și implicit de Google. Cu alte cuvinte, content writer-ul trebuie să scrie conținut unic care se adaptează unui șablon. Dacă vrei să-ți faci o carieră din SEO, atunci uite ce pași trebuie să urmezi.

Primii pași pentru a deveni un content writer:

  1. Dezvoltă-ți anumite abilități specifice

Un content writer are anumite abilități pe care, dacă ai impresia că nu le stăpânești, ar fi bine să începi să le dezvolți. Din exterior poate părea ușor să scrii articole, dar lucrurile nu stau chiar așa, pentru că există anumite trăsături care definesc un content writer veritabil:

  • Creativitate. Acest aspect este în topul listei. Fără creativitate nu poți să scriii articole originale. Ai nevoie de creativitate până și la articolele științifice;
  • Cultură generală. Un content writer trebuie să aibă o cultură generală solidă, pentru că în primul rând trebuie să înțeleagă despre ce scrie;
  • Organizare. Dacă știi că ești o persoană dezorganizată și ai tendința să-ți împarți timpul haotic, neapărat trebuie să schimbi asta. Un content writer trebuie să respecte deadline-urile impuse de clienții lui, așa că dacă nu vrei să ai probleme cu aceștia, atunci fii mai organizat
  1. Învață regulile SEO (Search Engine Optimization) de bază

Este de apreciat că știi să scrii articole, dar trebuie să scrii texte care vând. Degeaba te apuci să scrii un articol și respecți tema, dacă nu știi care sunt regulile de bază în SEO.  Este imperios necesar să știi cum să alegi cuvintele cheie potrivite și cum să le folosești, astfel încât Google să indexeze articolul. În plus, optimizarea imaginilor și titlurilor este la fel de importantă ca textul în sine.  

Găsești o sumedenie de articole și cărți scrise pe această temă, dar dezavantajul este faptul că de cele mai multe ori doar le citești și nu ai ocazia să le pui în aplicare. Așa că dacă vrei să faci asta și să ai și ocazia să aplici ceea ce faci, este recomandat să urmezi un curs de SEO, precum cele oferite de AteliereleIlbah.ro, care o să te ajute să îți aprofundezi cunoștințele și să devii mai sigur pe tine atunci când începi să scrii articole. 

  1. Participă la webinarii

Content writing-ul aparține de domeniul comunicării, iar în acest domeniu este foarte important să socializezi. Există o sumedenie de workshop-uri și webinarii care se organizează strict despre marketing. Nu rata aceste ocazii, pentru că la astfel de evenimente ai șansa să înveți și să urmezi sfaturile unor persoane cu experiență masivă în domeniu. 

Acestea sunt ideile de bază de care trebuie să ții cont atunci când pornești pe drumul SEO. Dar ține minte că acest domeniu este foarte amplu și într-o continuă dezvoltare. Odată ce ai început pe acest drum, vei face parte dintr-un proces de continuă învățare, trebuie să fii mereu la curent cu noile tendințe care apar și să știi să te adaptezi la ele.  

NapocaNews, Sursa foto: Pexels.com