Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, susține că organizarea festivalului Untold nu este pusă în pericol de creșterea numărului de cazuri de COVID-19, potrivit analizelor din prezent, dar le transmite românilor să nu ridice piciorul de pe pedala vaccinării. 

Primarul Emil Boc a mai declarat că, din datele pe care le are în prezent, poate afirma că festivalul Untold nu va fi în pericol, arătând însă că este important ca românii să continue să se vaccineze. „(…) nu va fi în pericol, cel puțin pe baza datelor și a prognozelor pe care le avem în acest moment. Vreau să fac următoarele precizări: nu luați piciorul de pe pedala vaccinării.

Vaccinarea, de departe, reprezintă soluția la problemele legate de COVID-19. Din cele 21 de decese înregistrate cu tulpina Delta, 19 au fost la persoane nevaccinate. 80 la sută dintre cazurile confirmate în România în ultima săptămână sunt la persoane complet nevaccinate și 90% din decese sunt la persoane nevaccinate.

Concluzia este că persoanele nevaccinate au risc de deces de 14 ori mai mic decât cele nevaccinate, un risc de spitalizare de 12 ori mai mic și un risc de infectare de 10 ori mai mic. Sunt date științifice, nu povești, bazate pe analize, pe datele din teren. Vaccinarea reprezintă calea directă și sigură și spre normalitate, dar și spre revenirea la normalitate”, a declarat Emil Boc.

NapocaNews