• Un semn cu îndemnul ”Nu urinați spre Rusia” a fost amplasat la granița dintre Norvegia și Rusia, într-o zonă foarte frecventată de turiști.

Semnul a apărut pe drumul ce duce spre satul Grense Jakobselv și este un avertisment la adresa persoanelor care ar dori să urineze în pârâul care desparte cele două țări. Amenda pentru un astfel de gest este de 3.000 de coroane, respectiv aproape 300 de euro.

Comisarul de frontieră al Norvegiei, Jens Høilund, a declarat pentru The Barents Observer că nu este la curent cu „evenimente specifice din vremurile recente” care să fi determinat necesitatea unui asemenea avertisment.

Polițiștii de frontieră și Comisariatul de frontieră vor încerca să prevină incidentele care ar putea duce la încălcarea acordului cu Rusia, inclusiv comportamentele jignitoare”, a spus Høilund.

Satul Grense Jakobselv este o destinație populară atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Drumul îngust de pe partea norvegiană a frontierei trece în unele locuri direct pe malul râului. De-a lungul drumului, există o sumedenie de mesaje care le indică vizitatorilor cum să se comporte. Semnul „Nu urinați în direcția Rusiei” este ultimul apărut în zona frontierei.

NapocaNews