În după amiaza zilei de 27 septembrie a.c. a avut loc vernisajul expoziției de pictură a doamnei Rodica Olteanu, în spațiul încărcat de istorie al Turnului Croitorilor. Pictoriță este din București, dar originară din județul Mureș.

La primul etaj al Turnului, bastionul reprezintă colțul de sud-est al cetății medievale ridicate începând cu secolul al XV-lea (este amintit deja în anul 1475), a avut loc vernisajul. Documentele ne arată că Între anii 1627-1629, în perioada principelui Gabriel Bethlen, bastionul a fost reconstruit, ajungând la forma actuală. Este construit din piatră dăltuită, zidurile masive păstrând încă lăcașurile de tragere, a fost amenajată expoziția având ca generic „Memoria Culorilor”, care cuprinde 23 de tablouri în ulei și 11 acritice.

Vernisajul a fost deschis de corespondentul Radio Actualități Claudiu Pădurean care, cu profesionalism, a vorbit despre tablouri și stilul folosit de pictoriță, membră UAP.

După care acesta a dat cuvântul scriitorului Al.Florin Țene, președintele național al Ligii Scriitorilor Români care a vorbit despre activitatea pictoriței, concluzionând:” Artista este un pictor al tainelor și al invizibilului. Ea pictează umbre, lumi invizibile, privește spre fantastic și telluric cromatica sa este extrem de bogată și de generoasă.“ În încheierea expozeului, Al.Florin Țene a susținut un recital poetic închinat omului de artă.

În încheierea vernisajului Rodica Oltean a prezentat celor prezenți cartea sa “Simbioza artelor- însemnări din timp.“

Al.Florin Țene