Potrivit proiectului, era stabilit regimului juridic al parteneriatului civil, prin instituirea principiilor, a efectelor încheierii acestora, precum şi a procedurilor ce urmează a fi aplicate de organele competente în privinţa încheierii şi încetării parteneriatelor civile.

În cadrul dezbaterilor, doar parlamentarii USR PLUS s-au exprimat pentru reglementarea parteneritatului civil. Liderul deputaţilor PNL Gabriel Andronache a precizat că în cadrul grupului sunt două opinii.

La dezbateri, deputatul PNL Daniel Gheorghe a susținut că parteneriatul civil este „o instituție surogat care parazitează dreptul civil”. Acesta a declarat că declinul Imperiului Roman are legătură cu relațiile dintre persoanele de același sex.

„Parteneriatul civil a fost construit ca o formă de a păcăli societatea pentru căsătoriile între persoanele de același sex. Este o inițiativă care  subminează căsătoria și familia. Dar care sunt bazele? O să vă spun câteva lucruri interesante. Pot să vă vorbesc despre declinul Imperiului Roman. Și declinul nu s-a produs din cauza invaziilor germanicilor ci datorită declinului moral. Și acest declin moral a fost oprit de creștinism prin familia creștină, prin valorile morale creștine”, a susținut Daniel Gheorghe.

„USR PLUS este pentru parteneriatul civil”, a afirmat deputatul USR PLUS Simina Tulbure.

NapocaNews