Vicepremierul Dan Barna, copreședintele USR PLUS, a declarat că în PNL sunt multe soluţii viabile pentru funcţia de premier. Barna a susținut că Ilie Bolojan, liderul PNL Bihor și președintele Consiliului Județean Bihor, va avea toată susţinerea USR PLUS pentru funcția de prim-ministru.

Dan Barna a susținut joi, la Digi24, că USR PLUS va merge în coaliție și le va propune colegilor din PNL să aducă în locul lui Florin Cîțu un premier competent și „care are pur şi simplu maturitatea să conducă un guvern”

„Am văzut cum ne explica unul dintre purtătorii de mesaj de la PNL că în USR PLUS sunt multe soluţii pentru Ministerul Justiţiei. În PNL, în egală măsură, sunt multe soluţii viabile pentru funcţia de premier. Un domn premier Ilie Bolojan va avea toată susţinerea USR PLUS, fără niciun fel de problemă şi sunt convins că vom un guvern stabil care ia decizii mature”, a declarat Dan Barna.

Dan Barna a insistat că dacă moțiunea de cenzură nu trece, miniștrii USR PLUS vor demisiona.

În paralel, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că social-democrații vor vota o moțiune de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR.

NapocaNews