Cu peste 2,5 milioane de israelieni deja vaccinați cu trei doze de ser anti-Covid-19 coordonatorul luptei cu pandemia dn Israel, Salman Zarka, a spus că trebuie să înceapă pregătirile pentru a oferi populației şi a patra doză de vaccin, din cauza noilor variante contagioase, scrie Times of Israel.

O altă etapă de vaccinare cu a patra doză de vaccin va fi necesară pentru cei vaccinaţi, pentru a ţine pasul cu variantele noi de coronavirus, a spus Zarka, şeful grupului special creat pentru a coordona lupta Israelului împotriva pandemiei de COVID-19.

Chiar dacă două treimi din populaţia israeliană este deja vaccinată cu două doze, oficialii din domeniul sănătăţii se aşteaptă ca varianta Delta, mai contagioasă, să ducă în continuare la o creştere a numărului de cazuri şi a spitalizărilor, în lunile de toamnă.

„Aşa va fi viaţa noastră de acum înainte, în valuri”, a adăugat Zarka. El crede că dozele de rapel speciale pentru noile variante ale coronavirusului ar putea fi gata până la sfârşitul anului 2021 sau începutul anului 2022.

Zarka a făcut comentarii similare într-un interviu pentru Times of Israel luna trecută.

NapocaNews