La Dubrovnik, Croația, funcționarii publici vor înceta să mai imprime documente pe hârtie. Dubrovnik dorește, astfel, să contribuie la protecția mediului.

Acum, angajații instituţiilor de stat vor stoca și transfera documentația numai în format electronic. Inițiativa este parte a unui amplu program al orașului de protejare a mediului și de îmbunătățire a sustenabilităţii ecologice a structurilor guvernamentale.

Dubrovnik a devenit în acest fel prima municipalitate din Croația, care a lansat un astfel de program. În plus, la evenimentele organizate cu participarea primăriei, nu vor mai fi utilizate produse din plastic, precum sticle și baloane, acestea urmând să fie înlocuite cu alternative ecologice durabile.

În toată Croația, se lucrează activ pentru reducerea cantităţii de deșeuri din plastic de pe teritoriul țării. În sprijinul strategiei anti-plastic a UE (din 2030, toate ambalajele din plastic din UE vor fi fie reciclate, fie reutilizate), în Croația a fost interzisă vânzarea multor produse din plastic de unică folosință. Printre acestea, se numără beţişoarele de urechi, paiele și vasele din plastic.

NapocaNews