Luni, 13 septembrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și Preasfințitul Părinte Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-au rugat împreună cu elevii și profesorii din municipiul Cluj-Napoca, cu prilejul începerii noului an școlar 2021-2022.

Astfel, de la ora 11:30, în fața Catedralei Mitropolitane din Piața Avram Iancu, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a oficiat o slujbă de Te Deum. La slujbă au fost prezenți elevii de la Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din municipiu, precum și de la celelalte școli clujene, alături de reprezentanții conducerii Inspectoratului Școlar Județean Cluj, inspectorii școlari, profesorii de religie, precum si alte cadre didactice, a căror activitate didactică le-a permis acest lucru.

La finalul slujbei, Părintele Mitropolit Andrei le-a dat celor prezenți un cuvânt de învățătură, vorbind despre cât de importantă este misiunea dasălilor în formarea și educarea tinerilor. În acest context, ierarhul le-a reamintit tinerilor că și ei trebuie să pună umărul ca să acumuleze toată învățătura cea bună și folositoare.

Prezent la eveniment a fost și inspectorul școlar general al județului Cluj, prof. Marinela Marc, care le-a urat elevilor mult succes în noul an școlar. De asemenea, au mai fost prezenți și consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, preotul Cornel Coprean, inspectorul de religie al județului Cluj, preotul prof. Marian Sidon, directorul Colegiul Ortodox din municipiu, preotul prof. Liviu Vidican-Manci, și duhovnicul colegiului, arhimandritul Samuel Cristea.

Răspunsurile la strană au fost date de Corul Colegiului Ortodox, dirijat de preotul profesor Petru Stanciu, titrează Radio Renașterea.

Slujba de Te Deum a devenit deja o tradiție în Arhiepiscopia Clujului, și are ca scop binecuvântarea cadrelor didactice și a elevilor la început și sfârșit de an școlar.

NapocaNews