Parastas pentru Avram Iancu în biserica ortodoxă din Getafe – Spania în duminică din 12 Septembrie 2021.

Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci

Ora 8″30 Utrenia
Ora 9 ” 45 Sfânta Liturghie

Ora 12″15 Act Comemorativ a împlinirii 149 de la moartea marelui patriot român transilvănean Avram Iancu , supranumit în Țara Moților , Eroul Munților Apuseni

  • Părăstas pentru Avram Iancu.

Tot cel ce privește cu dragoste , nădejde și credință spre Semnul Bucuriei , închinându-se cu Sfânta Cruce primește Harul Izbăvitor . Sfânta Cruce este și simbol al libertății , a dezrobirii omului de sub jugul morții păcatului .

După Sfânta Liturghie și după Cuvântul de învățătură, potrivit programului anunțat, în Biserica Parohială a avut loc Actul Comemorativ împlinirii a 149 de ani de la moartea lui Avram Iancu .

La Actul Cultural au participat credincioșii prezenți la Slujba și personalități marcante ale Parohiei : poeta María Teodora Miclea, scriitoarea Eugenia Petruse și economistul Badiu Marius ; acesta susținând și o sinteză a vieții lui Avram Iancu , din care amintim faptul că a fost nepot de preot și un înflăcărat luptător pentru drepturile românilor ardeleni care erau iobagi .La sfârșit a fost oficiată de preotul Cristian Deac Slujba Părăstasului pentru sufletul Crăișorului Munților Apuseni , așa cum l-au numit moții săi iubiți .

NapocaNews