Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca a publicat, pe 10 septembrie, regulamentul pentru studenții din acest an universitar. Din mesajul transmis chiar de rectorul Universității, profesor doctor Anca Dana Buzoianu, se înțelege foarte clar că studenții nevaccinați nu pot fi prezenți fizic la cursuri decât dacă dețin un certificat digital care să ateste că au trecut prin boală în ultima jumătate de an.

Studenții care vor să participe la lucrările practice și nu sunt vaccinați vor trebui să se testeze periodic, fie săptămânal cu testul PCR, fie de două ori pe săptămână cu testul antigen rapid.

De asemenea, în cazul secțiilor clinice ale spitalelor sunt acceptați doar studenți vaccinați, titrează R3Media.

Redăm mai jos textul postat pe site-ul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca:

Stimați colegi,

Vom începe anul universitar 2021 – 2022 cu prezența fizică la activitățile didactice, în modul următor:

Cursurile se vor desfășura în amfiteatre și în sălile de curs. Vor fi acceptați fizic studenții vaccinați (cu schema de vaccinare completă) și studenții care au trecut prin boală, dețin certificat digital și care se înscriu în perioada cuprinsă între 14 și 180 de zile de la confirmarea bolii. Pentru ceilalți studenți cursul va fi transmis on line.
Lucrările practice se vor desfășura în format fizic cu participarea tuturor studenților. Studenții nevaccinați și cei care nu au trecut prin boală sau au depășit intervalul de siguranță vor prezenta teste Covid negative realizate de doua ori pe săptămână în cazul testelor antigen rapide și o dată pe săptămână în cazul testelor PCR.
Stagiile clinice se vor desfășura în format fizic după un orar stabilit de conducerea facultății. Secțiile clinice ale spitalelor universitare acceptă pentru stagiile clinice doar studenți vaccinați.

Veți primi în scurt timp orariile și planul de măsuri pentru organizarea activității în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Vă dorim un an universitar cu sănătate și succese!

Rector
prof. dr. Anca Dana Buzoianu