O nouă acțiune umanitară a avut loc la Cluj-Napoca, în cadrul Parohiei ‘Sfântul Ilie’. Târgul de prăjituri a ajuns la a 5-a ediție, cu scopul de a ajuta, la început de an școlar, mai mulți copii nevoiași.

Credincioșii Parohiei ‘Sfântul Ilie’ din Cluj-Napoca au fost întâmpinați, astăzi, la ieșirea din biserică, după terminarea Sfintei Liturghii, cu o impresionantă și delicioasă ofertă de prăjituri de casă.

Este vorba despre o nouă acțiune, în cadrul campaniei umanitare ‘Târgul de prăjituri’. Inițiativa și întreaga organizare aparține grupului de tineret al parohiei, format în urmă cu aproape 16 ani și coordonat de părintele paroh Vasile Istrate.

‘Târgurile de prăjituri sunt organizate cu scopul de a strânge donații pentru câteva familii nevoiașe de care ne ocupăm. În a 5-a ediție, toți bănuții obtinuți din vânzarea prăjiturilor vor merge în proporție de 100% către 15 copilași care vor primi hăinuțe și rechizite pentru începerea noului an școlar, dar și alimente pentru întreaga familie.’, a declarat Ana Maria Chitta, organizator.

‘Familiile locuiesc cu precădere în mediul rural și nu au posibilități materiale pentru a le oferi copiilor cele necesare școlii, dar în același timp pun mare preț pe educație, știind că aceasta le va asigura un viitor mai bun copiilor lor. S-au strâns puțin peste 3000 de lei. Prăjiturile sunt făcute în casă, cu ingrediente de calitate, de către doamnele și domnișoarele din Parohia ‘Sfântul Ilie’ din Cluj-Napoca.’, a mai spus organizatorul Târgului de prăjituri, pentru DC News.

Citește mai mult DCNews