În ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, marți, 26 octombrie 2021, Parohia „Sf. M. Mc. Dimitrie” din cartierul clujean Gheorgheni și-a sărbătorit hramul și a aniversat 50 de ani de existență și slujire neîntreruptă, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Cu acest prilej, în biserica parohială, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici. Din sobor au făcut parte: consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, preotul Cornel Coprean, consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Cluj II, preotul Alexandru Constantin Ciui, pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, directorul Școlii Doctorale „Isidor Todoran” din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, preotul paroh Ioan Goje, preotul coslujitor Cătălin Pălimaru, care este și directorul Editurii Renașterea, precum și alți preoți invitați.

După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Lupta cu păcatul”, dându-l exemplu de „vajnic luptător împotriva păcatului” pe Sfântul Mucenic Dimitrie. Ierarhul a mai subliniat că în această luptă trebuie să ne asociem cu Dumnezeu, pentru că doar așa vom putea birui toate patimile.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul s-a rugat pentru cei bolnavi, pentru personalul medical și pentru toți cei aflați în slujba aproapelui.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, dirijat de prof. Brândușa Morari, titrează Radio Renașterea.

Pentru întreaga activitate pastorală și administrativă, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei i-a acordat preotului paroh Ioan Goje Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru clerici, iar pe preotul coslujitor Cătălin Pălimaru, care este și directorul Editurii Renașterea, l-a hirotesit iconom stavrofor, cu dreptul de a purta crucea pectorală. De asemenea, membrii Consiliului și Comitetului parohial și alți binefăcători au primit Diplome de aleasă cinstire.

Preotul paroh Ioan Goje a vorbit despre istoricul parohiei și i-a mulțumit Părintelui Mitropolit Andrei pentru prezență și binecuvântare. În semn de prețuire, ierarhului i-a oferit o icoană cu Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, medalia aniversară și cartea-album „50 de ani de slujire neîntreruptă la Jertfelnicul Bisericii «Sfântul Mucenic Dumitru» din Gheorgheni”.

NapocaNews