Președintele României ester primul excursionist al țării și se bucură din plin de plăcerile vizitelor oficiale. În timpul celor două mandate ale sale, Klaus Iohannis i-a obișnuit pe români cu faptul că este un mare fan al călătoriilor și al protocoalelor. Nici pe final de an nu face excepție. În prezent, el se află în Egipt, alături de soția sa, Carmen Iohannis. Turiștii au fotografiat cuplul și l-au postat rapid pe internet.

Klaus și Carmen Iohannis au fost surprinși la piramidele egiptene. Cei doi și-ar fi făcut apariția cu mare „tam-tam”, un convoi de cel puțin 20 de mașini oficiale.

Turiștii ar fi fost îndepărtați din zonă, de gărzile de corp ale oficialilor, pentru ca „armata” prezidențială din România să poată avea acces la platoul de la Piramide.

Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri cu președinții Camerei Reprezentanților din Egipt, Hanafy Ali ElGebal, respectiv Senatului egiptean, Abdel-Wahab Abdel Razeq.

Administrația Prezidențială a precizat că, în cadrul întrevederilor bilaterale cu cei doi oficiali egipteni a fost trecut în revistă „stadiul foarte bun al dialogului politico-diplomatic şi a abordat, alături de înalţii oficiali egipteni, perspectivele relaţiei bilaterale, inclusiv din perspectiva stimulării şi consolidării la toate nivelurile a dialogului politic, diplomatic, parlamentar, sectorial şi economic. Totodată, președintele Klaus Iohannis a salutat recenta înfiinţare a grupului parlamentar de prietenie cu România”.

NapocaNews