Jucătoarea de tenis Jaqueline Cristian a declarat, miercuri seara, după calificarea în sferturile de finală ale turneului Transylvania Open, că în meciul din optimile de finală, cu australianca Ajla Tomljanovic, a fost o luptă incredibilă pe care se bucură că a câştigat-o, precizând că Dracula îi poartă noroc, aluzie la pelerina pe care o poartă la intrarea pe teren înaintea fiecărei partide.

„A fost o luptă incredibilă, mă bucur foarte mult că am câştigat. Cred că Dracula este cel care îmi poartă noroc în această săptămână, pare că este viu noaptea. A fost o luptă bună, ştiam că Ajla este o jucătoare foarte valoroasă, iar asta face victoria mai specială. Nu mă pot gândi acum la scor, la ceea ce s-a întâmplat în meci, vreau doar să mă bucur de moment împreună cu familia şi echipa mea”, a spus Cristian la postul DigiSport 3.

Referitor la cele trei mingi meci pe care le-a ratat, jucătoarea română a afirmat: „Mi-am spus atunci că am muncit foarte mult pentru a ajunge în aceste situaţii. I-am avut lângă mine pe cei din echipa mea şi de fiecare dată când aveam îndoieli mă uitat spre ei, spre antrenorul meu şi am simţit sprijinul tuturor. Mi-am spus că am muncit pentru a ajunge aici, asta a fost în mintea mea. Am gândit pozitiv până la sfârşit şi am crezut în şansa mea. Simţeam că am jocul şi nivelul să câştig acest meci. Bineînţeles că mă aşteptam la o bătălie foarte intensă, dar am dat tot ce am putut. Am jucat acasă, am simţit sprijinul tuturor, ce pot să spun… s-au legat toate lucrurile”.

„Eram pregătită să joc şi setul decisiv. O dată ce am intrat pe teren nu am mai ţinut cont de nimic. Eram pregătită să câştig şi gata să fac totul pentru asta. E ceva special să obţin acest rezultat acasă, să câştig meciurile astea, mai ales cu pelerina lui Dracula. Am început aşa şi sper să o duc în acest mod până duminică”, a adăugat ea.

Jaqueline Cristian speră ca în sferturile de finală să joace împotriva Simonei Halep, cea care o va întâlni, joi, în optimile de finală, pe rusoaica Varvara Graceva. „Mă bucur dacă va fi aşa, sigur va fi un meci foarte bun. Eu sunt gata, vreau doar să intru pe teren să mă bucur că sunt aici, în sferturi, la Cluj. Indiferent cu cine joc vreau să dau tot ce am mai bun. M-a impresionat meciul Simonei de azi. Clar de la ea ai ce să înveţi, de aia m-am şi dus să văd nivelul ei”, a precizat Cristian.

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Transylvania Open (WTA 250), care are loc în BT Arena din Cluj-Napoca şi e dotat cu premii totale de 235.238 de dolari, după ce a învins-o, miercuri seara, pe australianca Ajla Tomljanovic cu 7-6 (5), 7-5.

Jaqueline Cristian (23 ani, 105 WTA) şi-a asigurat un cec de 5.800 de dolari şi 60 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe învingătoarea dintre Simona Halep şi rusoaica Varvara Graceva.

NapocaNews