În ziua de prăznuire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, miercuri, 27 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit în Parohia „Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou” din cartierul clujean Gheorgheni, cu prilejul hramului.

De la ora 10:00, în biserica parohială, singura din municipiul Cluj-Napoca ocrotită de Sfântul Dimitrie Basarabov, Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor restrâns de clerici.

Din sobor au făcut parte: vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Clujului, preotul Iustin Tira, consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Cluj II, preotul Alexandru Constantin Ciui, preotul paroh Iacob Cismaș, preotul coslujitor Andrei Dutca, preotul Ciprian Taloș (Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca) și preotul pensionar Gheorghe Gotea.

După citirea pericopei evanghelice, pornind de la pilda vieții Sfântului Cuvios Dimitrie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia le-a spus credincioșilor prezenți că „jugul lui Hristos aduce odihnă”. Ierarhul a mai arătat că liniștea și pacea se dobândesc doar cu o viață creștină autentică.

În cadrul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Clujului s-a rugat pentru cei bolnavi, pentru personalul medical și pentru toți cei aflați în slujba aproapelui. De asemenea, la finalul slujbei, le-a oferit cărți de rugăciune tuturor copiilor prezenți.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul de cântăreți al parohiei, titrează Radio Renașterea.

La final, părintele paroh Iacob Cismaș a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare.

NapocaNews