Co-președintele AUR, George Simion, a anunțat că formațiunea sa va începe demersurile pentru suspendarea și demiterea lui Klaus Iohannis, din funcția de Președinte al României.

Acesta a spus că se bazează pe gruparea lui Ludovic Orban pentru a-l demite pe Klaus Iohannis.

„Vom iniția suspendarea președintelui Iohannis, vom strânge semnăturile și apoi vom face referendumul pentru demitere. Vom avea un președinte al României, ceea ce nu am avut timp de șapte ani”, a spus el la podcastul Evz Play.

AUR demarează procedura pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis, a anunțat luni George Simion. „Vom merge până la capăt”, a pus copreședintele AUR.

„O vorbă românească spune că peștele se împute de la cap. Este momentul! Au existat două nominalizări pentru funcția de prim ministru, care nu au întrunit o majoritate parlamentară. Conform Constituției, pe care Klaus Iohannis pe toată durata mandatului a călcat-o în picioare, trebuie să ajungem la alegeri anticipate și pentru a economisi nervii și banii românilor trebuie să mergem și la referendum pentru demiterea președintelui. Vom merge către români și vom ruga să semneze. AUR va strânge semnături în fiecare localitate din țară și în Diaspora, pentru că și acolo a primit foarte multe voturi Klaus Iohannis. (…) Vom merge până la capăt și sperăm ca celelalte partide parlamentare nu se vor lăsa intimidate și vor achiesa la acest demers pentru ca postul de la Palatul Cotroceni să devină cât mai repede vacant”, a spus George Simion.

NapocaNews