Părintele Pimen Vlad de la Schitul Lacu demontează o știre falsă potrivit căreia Muntele Athos ar fi plin de călugări bolnavi de Covid: „Nicăieri, nici o mănăstire n-avea declarat nici un bolnav și la știri au apărut 1.000 de bolnavi!”. Preotul athonit dezminte și informația conform căreia călugării athoniți ar fi fost îmbolnăviți de români veniți cu certificate Covid falsificate și spune că metoda de triaj pentru Sf. Munte nu este certificatul digital, ci testul Covid realizat ad-hoc în portul grecesc de plecare: toți pelerinii sunt testați de Covid la Ouranopolis înainte de a se îmbarca spre Sf. Munte, astfel încât pe Athos nu ajung decât persoane cu rezultat negativ la Corona-test, potrivit ChilieAthonită.ro.

„Pe la începutul lui septembrie apăruse o știre prin țară – și în Grecia și în România – pe la știri că în Sf. Munte sunt 1.000 de călugări bolnavi de boala asta nouă. Bineînțeles, peste tot, reclame ș.a.m.d, au preluat toți. Eram în țară atunci, m-am interesat și eu, am sunat pe-aicea să se intereseze peste tot: câți sunt bolnavi? Zero la sută! Nicăieri nu era nimeni bolnav în Sf. Munte! Ați înțeles? Nicăieri, nici o mănăstire n-avea declarat nici un bolnav, peste tot era bine și la știri au apărut 1.000 de bolnavi! Toți: vai, părinte, ce se-ntâmplă acolo?”.

Mergem mai departe! Ajungem acuma, în zilele noastre: iar a apărut ceva că în Sf. Munte s-au îmbolnăvit foarte mulți din cauza românilor, că închinătorii români care vin din țară au nu știu ce certificate false ș.a.m.d. și au ajuns și au îmbolnăvit călugării în Sf. Munte. Fals total! De ce? În Sf. Munte nu intră nimeni până nu e testat la Ouranopolis. Înainte de a-i da diamonitirul, deci biletul ăsta de intrare, i se face test, indiferent dacă are sau nu certificat „verde”, nici o treabă! Deci toți sunt testați pe loc acolo, dacă i-a ieșit testul în regulă, îi dă mai departe diamonitirul și urcă imediat în corabie și în Sf. Munte. Deci, nu are cum.

Al doilea lucru: toți românii care vin în Sf. Munte unde dorm? La schit la Prodromu și în schitul Lacu, deci în schitul nostru. Ce ar trebui? Cei mai mulți bolnavi să fie în schitul Prodromu și în schitul Lacu. Vreți să știți câți sunt? Zero la sută, nici unul.

NapocaNews