Geanta reprezintă un accesoriu fundamental pentru orice femeie, atât datorită caracterului practic, cât și al efectului stilistic care rezultă din completarea ansamblului vestimentar. În prezent, dimensiunea estetică pare să aibă întâietate în fața caracterului funcțional, moda devenind din ce în ce mai extravagantă și mai excentrică.

De exemplu, cu toții am văzut acele genți mici în care nu ar încăpea nici măcar telefonul, dar care sunt extrem de îndrăgite de iubitoarele de modă.

Totuși, atunci când achiziționați o geantă, nu este suficient să apreciați doar felul în care aceasta arată, ci și cât de utilă va fi si cât de des o veți putea purta.

De ce trebuie să țineți cont în alegerea genții?

  • Material. Acesta spune extrem de multe despre calitatea genții și influențează extrem de mult ceea ce transmiteți purtând acea geantă. Cele mai apreciate au fost întotdeauna gențile din piele, deoarece se păstrează excelent în timp și transmit eleganță.
  • Culoarea. Pentru a vă bucura de un articol mai versatil, este indicat să alegeți nuanțe neutre, precum negru sau bej, care pot fi asortate mult mai ușor, la aproape orice ținută.
  • Culoarea accesoriilor metalice. Acestea trebuie să fi în ton cu cele de la alte articole pe care le purtați în aceeași ținută.
  • Dimensiunea. Geanta trebuie să fie suficent de încăpătoarea pentru toate lucrurile de care aveți nevoie în locul în care urmează să o purtați

Ce tipuri de genți nu trebuie să vă lipsească din garderobă?

  • Genți office. Acestea sunt cu siguranță un must-have pentru orice femeie care dorește să arate elegant în timpul zilei, fără a renunța aspectul funcțional. Acestea sunt destul de încăpătoare și pot fi perfecte chiar și pentru un laptop sau o tabletă.
  • Gențile shopper. Acestea sunt cele mai încăpătoare și sunt ideale pentru o zi aglomerată în oraș sau chiar pentru cumpărături.
  • Gențile mici. Acestea arată foarte bine le o ținută pentru seară, deoarece gențile mari sunt potrivite exclusiv pentru timpul zilei.
  • Gențile tip plic. Acestea sunt potrivite pentru ocazii speciale, la care purtați o rochie extrem de elegantă.

Gențile cosmetice. Deși nu se încadrează în tipurile clasice de genți, acestea sunt extrem de utile pentru orice femeie modernă și ajută extrem de mult la stocarea cosmeticelor și a machiajelor, pentru a nu se împrăștia în geantă și a nu cauza pete sau a genera alte situații neplăcute.

NapocaNews