Oamenii devin din ce în ce mai conştienţi de beneficiile pe care animalele de companie le aduc în viaţa lor şi aleg să le aducă în casă şi să le îngrijească. Astfel, a crescut şi numărul celor interesaţi de informaţiile necesare pentru îngrijirea adecvată a acestora, iar editorii de carte au căutat cele mai bune materiale pentru a le publica.

Am pregătit pentru tine o listă cu cele mai bune cărţi despre animalele de companie, acestea fiind şi cel mai uşor de înţeles. Redactate într-o manieră simplă, îţi vor furniza informaţiile de care ai nevoie. 

Herbs for Pets: The Natural Way to Enhance Your Pet’s Life de Mary L. Wulff and Greg L. Tilford

Această carte este un adevărat ghid de la A la Z cu 110 plante medicinale, reţete şi suplimente nutritive de care ar putea avea nevoie animalul tău de companie. Indiferent dacă ai un câine, o pisică, păsări sau cai, aici vei găsi informaţiile valoroase care să te ajute să ai grijă mai bine de animalul tău. De asemenea, cartea prezintă o serie de terapii naturiste elaborate de herbalişti cu renume. 

National Geographic Complete Guide to Pet Health, Behavior, and Happiness: The Veterinarian’s Approach to At-Home Animal Care de Gary Weitzman DVM

Este o carte care conţine sfaturi de specialitate oferite de un medic veterinar renumit. Abordează comportamentul şi antrenamentul pisicilor, ale câinilor şi ale altor animale de companie şi conţine referinţe medicale şi strategii eficiente. Este o lectură utilă pentru aceia care au ca animale de companie câini, pisici sau iepuri şi acoperă subiecte precum durerile de stomac, exerciţiile la domiciliu, diverse afecţiuni fizice comune şi mici trucuri de comportament. 

Holistic Aromatherapy for Animals: A Comprehensive Guide to the Use of Essential Oils & Hydrosols with Animals de Kristen Leigh Bell

Sigur ai aflat despre beneficiile aromaterapiei, dar ştiai cât de eficientă este şi pentru animale? În această carte vei găsi îndrumări pentru a folosi corect uleiurile esenţiale în tratamente holistice, reţete şi informaţii despre utilizarea acestora şi alte sfaturi utile pentru îngrijirea naturistă a animalelor de companie. 

The Cat Encyclopedia: The Definitive Visual Guide de DK

În această enciclopedie vei găsi toate informaţiile despre pisici de care ai putea avea nevoie. Este o carte cu 644 de pagini bogată în sfaturi de specialitate despre îngrijirea adecvată a pisoilor, dar şi a pisicilor adulte. Bogat ilustrată cu fotografii ale diverselor rase de pisici, cartea oferă date valoroase despre caracteristici, originea şi comportamentul specific al acestora. 

Complete Cat Care Manual: The Essential, Practical Guide to All Aspects of Caring for your Cat de Dr. Andrew Edney and Bruce Fogle

Este o carte care nu ar trebui să lipsească din biblioteca niciunui proprietar de pisici. Aceasta oferă toate informaţiile necesare şi conţine peste 600 de ilustraţii color, fiind un ghid practic util pentru îngrijirea celui mai iubit şi popular animal de companie. 

The Complete Cat Breed Book: Choose the Perfect Cat for You de DK

Fiecare rasă de pisici are caracteristici speciale, comportament şi necesităţi de îngrijire specifice. Pentru a putea alege pisica perfectă pentru tine, ar trebui să ştii mai multe informaţii despre rasa acesteia şi să ţii cont de stilul tău de viaţă. Doar aşa te vei putea bucura cu adevărat de compania acestui însoţitor magic. Cartea este o enciclopedie completă cu peste 50 de rase de pisici şi sfaturi pentru îngrijirea corectă a acestora. 

The Dog Encyclopedia: The Definitive Visual Guide de DK

Iată şi o enciclopedie cu peste 400 de rase de câini, extrem de frumos ilustrată! Cartea vorbeşte despre istoria, îngrijirea adecvată, comportamentul şi metodele de dresaj cele mai potrivite pentru fiecare rasă de câine. Este o lectură utilă celor care deţin deja un câine, dar şi celor care intenţionează să îl aducă în casă ca animal de companie şi vor să găsească rasa potrivită pentru stilul lor de viaţă. 

Dr. Khalsa’s Natural Dog: Holistic Therapies, Nutrition and Recipes for Healthier Dogs de Deva Kaur Khalsa VMD

Cartea prezintă o modalitate eficientă pentru a crea dieta potrivită cu nevoile, stilul de viaţă, sănătatea şi vârsta câinelui. Metodele folosite de Dr. Khalsa se bazează atât pe medicina veterinară tradiţională, cât şi pe terapii holistice, nutriţie sănătoasă şi metode alternative de tratament pe bază de plante. 

The Complete Dog Breed Book: Choose the Perfect Dog for You de DK

Iată o carte cu peste 420 de rase de câini şi descrierea detaliată a acestora. Cartea conţine informaţii şi sfaturi de la experţi şi te va ajuta să descoperi tot ce trebuie despre caracteristicile fizice, temperament şi necesităţile de îngrijire şi dresaj ale fiecărei rase. Citeşte această carte pentru a găsi cea mai bună rasă pentru tine şi familia ta!

What’s My Dog Thinking? Understand Your Dog to Give Them a Happy Life de Hannah Molloy

Dacă te întrebi câteodată de ce câinele tău face anumite lucruri, trebuie să citeşti această carte! Este o lectură care îţi va dezvălui secretele ştiinţifice din spatele a peste 80 de comportamente specifice câinilor. Odată ce îţi vei înţelege mai bine prietenul, vei putea folosi trucurile de dresaj şi sfaturile din carte pentru a obţine ce este mai bun de la el. 

NapocaNews