Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți seară la Digi24 că apreciază opinia Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) și a Ministerului Sănătății care au susținut că nu e cazul închiderii școlilor în contextul noului val Covid.

„Siguranță totală nu există dar apreciez că INSP și ministerul Sănătăți au spus că nu sunt motive să se închidă școlile. Merg pe opinia MS care a spus că nu e necesară închiderea școlilor.

Dacă se va ajunge la decizia trecerii în online, trebuie să se țină cont de mai mulți parametri, inclusiv presiunea pe spital”, a spus Cîmpeanu.

El este optimist în ce privește noua tulpină, explicând că din datele pe care le are simptomele sunt mult mai ușoare decât cele provocate de varianta Delta.

„Din ce am înțeles tulpina Omicron seamănă din ce în ce mai mult cu o gripă normală și la copii”, a mai spus Cîmpeanu.

Cu toate acestea, Cîmpeanu a anunțat luni că școlile vor trece în online în localitățile unde rata de infectare trece de 3 la mie, iar pragul de vaccinare al profesorilor este sub 60%. Reamintim că niciodată, în timpul gripei sezoniere, școlile nu renunțau la prezența fizică.

El susține că din punctul său de vedere, universitățile ar trebui să organizeze perioada se sesiune care urmează în această perioadă.

„Atâta vreme cât în învățământul preuniversitar se merge la școală și la grădiniță, unde spațiile sunt mult mai mici, în universități ai alte posibilități financiare și de organizare. Unii preferă să rămână în continuare în online, unii au justificare, alții nu au argumente pertinente”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

NapocaNews