Viceamiralul german Kay-Achim Schönbach, care și-a anunțat demisia din postul de comandant șef al marinei germane, se descrie drept „creștin romano-catolic foarte radical”, care crede în Dumnezeu, și de aceea consideră că e bine să putem conta pe Rusia creștină, ca partener împotriva Chinei.

Șeful marinei germane a demisionat după ce a spus că Putin merită respect, iar Crimeea nu se va mai întoarce la Ucraina

„Chiar și noi, India, Germania, avem nevoie de Rusia, pentru că avem nevoie de Rusia împotriva Chinei”, a spus Schönbach. Iar chiar dacă Putin este ateu, „nu contează. Având această țară mare de partea noastră ca partener bilateral, chiar dacă nu este o democrație, (…) poate ține Rusia departe de China”.

El a mai spus, într-un videoclip publicat pe internet: „Peninsula Crimeea a dispărut, nu se va mai întoarce”. Referindu-se la conflictul dintre Rusia și Ucraina, Schönbach a adăugat că „este o prostie” faptul ca Rusia dorește să-și însuşească teritoriul ucrainean.

În timpul unei inspecții maritime în India, viceamiralul Schönbach și-a exprimat înțelegerea față de președintele rus, Vladimir Putin. „Ceea ce își dorește cu adevărat este respect, pe picior de egalitate. Și – Doamne -, a arăta respect față de cineva nu costă aproape nimic, nu costă nimic. Așa că, daca aș fi întrebat: E ușor să-i acorzi respectul pe care îl cere – și pe care probabil că il merită.”

Schönbach a spus, citat de Spiegel.de: „Chiar și noi, India, Germania, avem nevoie de Rusia împotriva Chinei” și că „Rusia merită respect”, iar această dorință a Rusiei este „ușor de îndeplinit”.

NapocaNews