Austria urmează să relaxeze de la 1 iunie reglementările privind purtarea măștilor, impuse pentru a contracara pandemia de Covid-19, a anunțat marți, la Viena, ministrul Sănătății, Johannes Rauch, potrivit DPA, citat de Agerpres.

Obligativitatea în vigoare în prezent de a purta mască FFP-2 în mijloacele de transport public și în supermarketuri urmează să fie ridicată provizoriu pentru trei luni pe perioada verii, a precizat Rauch. Purtarea măștii va continua să fie obligatorie în spitale și centrele pentru bătrâni.

„Pandemia ne oferă în prezent o pauză”, a spus Rauch. Oficialul a menționat rata de incidența pe șapte zile de doar 230 de noi infectări la 100.000 de rezidenți. Ministrul Sănătății a subliniat că se așteaptă ca purtarea măștii să fie obligatorie din nou în cazul în care numărul infectărilor va crește în toamnă așa cum se anticipează.

Obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 este în continuare suspendată, așa cum a anunțat ministrul pentru Constituție, Karoline Edtstadler. La începutul anului, parlamentul austriac a adoptat o lege privind obligativitatea vaccinării, dar care nu a fost implementată.

Majoritatea țărilor europene au eliminat complet restricțiile legate de pandemie, între care se numără și România, care a renunțat la starea de alertă.

NapocaNews