Fotograful Mircea Struțeanu și-a lansat albumul de fotografie „Nimeni acasă/ Missing Home”, la Book Corner Librarium din Cluj-Napoca, ieri, 23 iunie 2022, de la ora 18,30.

Fotograful s-a concentrat, în ultimii ani, pe proiectul său care vizează casele pustii din zone părăsite sau tot mai puțin locuite. A bătut România în lung și-n lat, în căutarea sufletelor care au clădit și au trăit în casele pustii de acum.

Albumul de fotografie este mai mult de atât, deoarece fiecare imagine e însoțită de scurte proze, scrise de 6 autori contemporani și traduse și în limba engleză.

Mircea Struțeanu, a vorbit la Radio Cluj despre cum s-a născut acest album:

Dintr-o pasiune pentru natură, pentru satul românesc, pentru tradiții, pentru frumos – care este foarte relativ, pentru fotografie și pentru plimbare – foarte mult și pentru explorare – foarte multe lucruri adunate la un loc. Primele fotografii le-am făcut înainte de acești 6 ani. Au fost mai multe momente care m-au adus aici. Am văzut tot felul de case superbe prin țară, care erau mai mult sau mai puțin, intrate într-un stadiu de ruinare, să spun așa, proces destul de inevitabil, din păcate.  

Mircea Struțeanu s-a născut în 1984, la București. Este licențiat în Geografia mediului și a absolvit un masterat în Gestionarea durabilă a peisajelor, dar a ales să-și urmeze pasiunea în fotografie.

NapocaNews