Primarul Emil Boc a comentat declarațiile făcute în România de premierul ungar Viktor Orban, despre care spune că „e depășit de istorie”. Cât despre Vladimir Putin, Boc spune că acesta trebuie ținut departe de granițele României.

Emil Boc se întreabă cum poate dormi noaptea Viktor Orban sub siguranța NATO și banii UE, iar ziua să „faci declarații de dragoste inamicului”.

„Chiar dacă mă ocup de administrație, nu mă pot abține să nu comentez și eu aceste declarații pe care le consider inadecvate, care nu se potrivesc nici în timp și nici în spațiu, adică nici în timpul european în care trăim și nici în spațiul care să aibă loc, totuși ca șef de guvern nu faci declarații pe teritoriul altui stat care vizează politica statului tău, asta ca formă de respect diplomatic. Nu împărtășesc și nu pot susține sub nicio formă declarațiile și afirmațiile domnului Orban, care, din nefericire, e depășit de istorie. Nu poți, după părerea mea, să dormi noaptea adăpostit sub siguranța și securitatea NATO, care îți oferă protecție, și cu banii de la Uniunea Europeană prin care ți-ai procurat toate cele necesare, iar ziua să critici NATO, să critici Uniunea Europeană și chiar să faci declarații de dragoste inamicului democrației europene. Acest lucru nu e firesc, nu e normal. Iar conceptele rasiale menționate ne aduc aminte de vremuri complet depășite de istorie, cred că am trecut într-o altă perioadă a timpului”, a precizat Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

NapocaNews