Ați trecut prin umilința primului apartheid sanitar (fiți “liniștiți”, urmează al doilea, din noiembrie), ați fost excluși social și abandonați economic pentru că nu v-ați făcut nazzipass-ul de “imunizare”, o chestie care nu a prevenit nimic, de vreme ce s-a ajuns la valul 7? Ați fost înfricoșați că rămâneți fără loc de muncă, că sunteți aruncați peste zidurile cetății, pentru că ați refuzat să vă inoculați un ser experimental cu efecte potențiale nocive, în vederea obținerii unui certificat digital care nu previne și nu combate nimic, cu excepția drepturilor și libertăților voastre?
Vi s-a părut mereu, cu ocazia zecilor de teste pisiar pe care le-ați făcut obligatoriu, dar inutil, că lăsați urme biometrice și secvențe de ADN în toate bazele de date totalitarist – sanitare posibile? Ați avut senzația că, de fiecare dată când intrați online, ca să citiți, să jucați, să vă amuzați, să plângeți pe umerii eroilor holiudieni care “luptă” pentru libertate și salvarea planetei, să învățați, să munciți, să vă judecați, să vă găsiți perechea temporară, deveniți produsul pe care Big Tech îl recoltează pentru a face continente de bani din estimarea comportamentului vostru viitor?
Ați fost amenințați permanent (și pe premise false) că veți fi amendați drastic, cu sume care depășesc pensia medie pe o lună, pentru faptul că ați omis să vă (auto)recenzați, adică să vă puneți întreaga identitate digitală și toate informațiile relative la avere și familie și la relații la picioarele colectorilor de date cu caracter personal? Ați fost adică forțați indirect să vă debarasați de porțiuni din sufletul vostru?


Ați fost amendați pentru că, la intrarea în țară, ați omis o bifă sau ați bifat greșit pe formularul “digital”? Vi s-au blocat banii în cont pentru că ați omis să vă actualizați datele cu caracter personal o dată la șase luni, rămânând, chiar și temporar, fără mijloace de subzistență? Ați fost frustrați că nu puteți face plăți cu bani fizici decât în sume modice, deși sunt banii voștri, iar plățile prin bancă presupun comisioane, riscul de phishing (clonarea “identității” bancare) și pericolul de debitare automată pentru datorii odioase sau inexistente către bancă sau fisc, în vreme ce păstrarea banilor în depozit la bancă antrenează riscul de pierdere totală pentru caz de “rezoluție” bancară (=salvarea de la faliment a băncii, inclusiv prin rechiziția economiilor populației, adică prin bail in) sau de faliment bancar?

E, tre’ să știți că încă nu ați văzut nimic.

China este o țară aplaudată de toată lumea pentru că s-a digitalizat aproape integral. Plățile și încasările se fac, în proporție de peste 95%, prin digital wallet. Drepturile și libertățile chinezilor sunt puse pe digital wallet. Proprietățile, banii, educația, starea sanitară, testele periodice, “imunizarea” la zi, relațiile amoroase, identificarea facială, totul e pus pe digital wallet. Totul e simplu, la un click distanță – de aceea a și avut succes această digitalizare aproape totală. Dar și pentru autorități este simplu – controlul și supravegherea populației nu au fost nicicând mai simple. Supunerea, pe baza conștiinței faptului că omul e permanent spionat, că Fratele excesiv de Mare este peste tot, nu a fost nicicând mai simplă. Obligarea la supunere (compliance) nu a fost nicicând mai rapidă și eficientă: în cursul vieții, chinezul digitalizat acumulează puncte sau, după caz, pierde puncte, în funcție de modul în care se supune sau nu legilor, regulilor, cutumelor, valorilor comunității, necesității de preamărire a partidului și a eroicilor lui conducători etc. Accesul în societate, drepturile și libertățile, condiția de cetățean intra muros, “protejat” de cetate, depind în mod gradat (progresiv/regresiv) de numărul de puncte. Se numește rating social – probabil ați auzit de el de pe la tv sau din filme. Este cât se poate de real. Cu un simplu click, chinezul digitalizat poate fi degradat la stadiul de non-persoană/ființă fără drepturi și libertăți și aruncat extramuros sau lăsat fără bani și fără job și făra educație și fără proprietăți și chiar fără familie. Din albină lucrătoare a stupului, chinezul fără rating bun devine o furnică exterioară mușuroiului, forțată să se descurce singură.

Din februarie 2022, Comisia Europeană a lansat proiectul portofelului digital european. Pe scurt, acest digital wallet “occidental” nu face decât să repete modelul chinezesc. Este ceea ce ne va putea chinezifica și pe noi. Proiectul vi se va vinde ca o mare cucerire a științei, ca ceva elitist care o să vă ușureze viața și o să vă facă să vă simțiți în siguranță și liberi, vi se va impune să îi disprețuiți și să îi rejectați pe “medievalii” care refuză să se transforme în avataruri informatice, în doppelgänger-i ai propriei persoane (care a primit, totiși, liberul arbitru de la Dumnezeu).
Și veți aplauda, și vă veți înghesui să vă luați portofelul (care, apropo de “teoria conspirației”, va putea avea forma fizică a unui implant sub piele sau a unui tatuaj), orbiți de tehnologie și de comoditate. Dar veți intra direct în colivie.

În final, atrag atenția că există o Autoritate pentru Digitalizarea României (??!). Pe site-ul lor oficial s-a lansat o dezbatere a proiectului “european” al portofelului digital. Puteți intra acolo pentru a aplauda entuziast ideea, așa cum ați făcut cu nazzipass-ul sanitar. Și puteți să vă și înscrieți pe lista de doritori, ca să fiți siguri că nu veți fi omiși la încarcerarea digitală. Linkul este în comentarii.

Pentru noi, restul, doar atât: nu vă supuneți! Hai Liberare!

Avocat Gheorghe Piperea

(Sursa facebook)