China a suspendat exporturile de nisip către Taiwan și a oprit importurile de fructi și produse din pește din insula, ca urmare a vizitei preşedintei Camerei SUA, Nancy Pelosi, la Taipei, scrie Reuters.

China a interzis exporturile de nisip către Taiwan și importurile de fructe și pește din insulă. Beijingul continuă să pedepsească națiunea insulară – Profimedia Images

După ce China a suspendat importurile a 35 de exportatori taiwanezi de biscuiţi şi produse de patiserie începând de luni, miercuri Beijingul a impus noi sancțiuni, ca urmare a vizitei lui Nancy Pelosi la Taipei.

Ministrul Comerțului din China a anunțat că exporturile de nisip, material folosit în construcții și pentru fabricarea betonului, către Taiwan au fost suspendate începând de miercuri, 3 august, fără alte explicații.

Nu este prima dată când autoritățile de la Beijing iau o astfel de decizie. În martie 2007, China a decis să suspende exporturile de nisip către Taiwan în urma unor îngrijorări legate de mediu. Măsura a durat un an. Potrivit analiștilor chinezi, peste 90% din importurile de nisip ale Taiwanului proveneau din China, în 2007.

NapocaNews