Patronul firmei Eco Garden Construct Cluj-Napoca, Mircea Crăciun, vine cu explicații despre buruienile și copacii uscați din Pădurea Clujenilor, așa cum arăuat pozele făcute de un clujean.

„În primul rând, așa cum a precizat și Primăria Cluj-Napoca, lucrarea este nerecepționată din diferite motive, unele tehnice date de contextul realizării investiției în respectiva zonă. Vorbim despre o suprafață dificilă din punct de vedere al solului, de tip lutos-argilos, pe care s-au facut investiții substanțiale pentru a se putea realiza această lucrare, atât din punct de vedere al adaptabilității plantelor, cât și al stabilității solului.

Municipalitatea a fost foarte tenace și ambițioasă să facă un asemenea proiect, practic a făcut o reconversie la o zonă imposibilă. Au fost investiții la care beneficiarul a fost atent întotdeauna, nesuportând întotdeauna solicitările prin execuție, tocmai pentru a proteja banul public și acum avem un parc pe o astfel de suprafață, ce necesită mentenanță în continuare.

Cu toții ne dorim o lucrare frumoasă, dar trebuie să ținem cont de aceste puncte – adaptabilitatea pentru plantele mari mari, în suprața netunsă e mult puiet forestier – deci nu se poate tăia – tocmai pentru că investiția are o componentă silvică în ea. De menționat este faptul că, respectiva zonă nu putea fi folosită mai bine decât așa, nici la construcții, fundații. În plus, fostele platforme industriale se tranformă în zone rezidențiale și e foarte bine că există această oază de verdeață acolo”, a declarat Mircea Crăciun.

Antreprenorul clujean își dorește ca recepția pentru această investiție să fie făcută curând, iar lucrarea să devină una reprezentantivă în portofoliul companiei pe care o conduce.

„Noi ne-am fi dorit să fie recepția făcută, ca să poți să intri în niște fluxuri finaciare. Ceea ce înseamnă partea noastră, cea de plante, amenajarea peisagistică, faptul că 2 ani plantele au vegetat corespunzator, dupa plantare, iar acum parcug un regres, din cauza naturaleții lunii, ne afectează ca și imagine a lucrărilor. Să nu uităm că vara asta am avut parte și de o secetă record a ultimilor ani. Ne dorim să găsit soluții împreună cu beneficiarii pentru ca aceste probleme să se rezolve. În plus, fiind o lucrare nerecepționată scriptic, dar cu acces liber pentru oricine, trebuie să ținem cont că apar distrugeri, vandalisme, arbori tăiați de ciobani, sunt chestiuni practicate. Vrem ca această lucrare să își atinga obiectivele propuse pe termen lung, fiind importantă și de referință și pentru portofoliul nostru”, a mai spus Crăciun.

Radu Ștefan