Ministrul Sănătății din Germania, Karl Lauterbach, dorește să introducă, prin intermediul unei legi, o aplicație de telefon care va urmări statutul vaccinal al fiecărei persoane.

Aplicația, pe care Berliner Zeitung a asimilat-o cu una din China comunistă, îi va ajuta pe cei care s-au vaccinat cel mai recent, fie prima oară sau cu un booster, să evite obligativitatea purtării măștii, care se va aplica din toamnă în restaurante, evenimente sportive și alte locuri publice. Practic, fiecare vaccin sau lipsa acestora, va fi indicat printr-o culoare separată.

„Nu se poate fără măști în interior din toamnă. O excepție ar fi justificabilă doar pentru cei mai nou vaccinați”, a explicat ministrul sănătății, într-o declarație. Culmea, Karl Lauterbach însuși este cvadruplu vaccinat, dar se află în carantină din cauza unei noi infecții cu Covid-19.

Lauterbach este cunoscut pentru abordările sale totalitare, inspirate din China comunistă. Anterior, acesta a dorit să introducă vaccinarea obligatorie în Germania, dar până la urmă a renunțat din cauza opoziției din propriul guvern.

Până la urmă, acesta tot a obținut ceva: obligativitatea purtării măștii pentru șase luni, începând din toamnă. Conform Die Welt, începând din 1 octombrie până pe 7 aprilie, autoritățile germane vor introduce obligativitatea măștii în interior, folosindu-se de aceeași lege în care este prevăzută și aplicația comunistoidă privind vaccinarea.

Mai mult, statele germane vor avea puterea de a decide, autonom de guvern, măsuri restrictive sanitare suplimentare.

NapocaNews