De ieri, 4 august și până duminică, 7 august, în zona Parcului Central „Simion Bărnuțiu” din municipiul Cluj-Napoca, se desfășoară cel mai mare festival de muzică din România, UNTOLD.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt prezente cu efective sporite pentru a asigura și pentru a menține un climat de siguranță, de ordine și liniște publică.

Pe toata durata festivalului, zilnic, peste 230 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca se vor asigura ca cele patru zile și patru nopți ale festivalului să se desfășoare în siguranță:

„Vor fi constituite echipe mobile de intervenție, 24 de ore din 24, pregătite să intervină în orice situație. Le recomandăm tuturor celor care vor participa la festival să nu vină însoțiți de bagaje voluminoase, iar în cazul producerii unor situații de urgență, să respecte indicațiile organizatorilor și ale forțelor de ordine”, transmite Prefectura Cluj într-un comunicat de presă.

Zilnic, peste 400 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, structurile de ordine publică, investigații criminale, combatere a crimei organizate, rutieră, investigarea criminalității economice, prevenire, acțiuni speciale și arme, substanțe periculoase vor asigura o prezență vizibilă atât în cadrul festivalului, cât și în proximitatea acestuia, pentru prevenirea oricăror incidente antisociale, dar și pentru a interveni într-o manieră promptă în cazul unor posibile situații care se află în competența de gestionare a poliției.

Patrule chino-tehnice specializate pe linia depistării substanțelor interzise, precum și câini special antrenați pentru identificarea materialelor explozibile vor sprijini misiunile organizate de polițiști pe această linie.

Polițiștii Serviciului Rutier Cluj, în colaborare cu cei ai Direcției Rutiere vor acționa permanent pentru fluidizarea traficului rutier, dar și în scopul depistării și tragerii la răspundere penală a celor care conduc sub influența substanțelor psihoactive, dar și a băuturilor alcoolice.

Pe parcursul festivalului, un echipaj al Unității Speciale de Aviație Caransebeș din cadrul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., survolează zona cu un elicopter, cu misiunea de a monitoriza și transmite în timp real datele necesare pentru buna derulare a acestui eveniment.

NapocaNews, Foto: Dej24