Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a înființat, prin decret, un consiliu consultativ pentru „dezocuparea și reintegrarea teritoriului ocupat temporar al Republicii Autonome Crimeea și a orașul Sevastopol”, potrivit documentului publicat pe site-ul președinției ucrainene.

Organismul va funcționa sub coordonarea lui Zelenski.

În termen de o lună de zile, șeful cabinetului prezidențial ucrainean trebuie să prezinte propuneri privind componența organismului de lucru.

Conflictul cu Rusia nu se va încheia până când Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată de Moscova, nu este eliberată, a afirmat recent preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

„Regiunea Mării Negre nu poate fi sigură atât timp cât Crimeea este ocupată”. „Nu va exista o pace stabilă şi durabilă în multe ţări pe malul Mării Mediterane atât timp cât Rusia poate să folosească peninsula noastră ca bază militară”, a declarat el.

„Acest război al Rusiei împotriva Ucrainei şi împotriva întregii Europe libere a început cu Crimeea şi trebuie să se termine cu Crimeea – cu eliberarea ei”, a adăugat preşedintele Zelenski.

Crimeea este controlată de Moscova de când Rusia a anexat peninsula în 2014.

Rușii sunt speriați.

NapocaNews