Ofițerii Serviciului de Securitate din Ucraina (SBU) l-au reținut pe fostul fostul adjunct al șefului serviciului de informații al Ucrainei sub suspiciunea de trădare. Conform acuzațiilor formulate de procurori, ofițerul ar fi fost recrutat de serviciile ruse încă din 2014. De atunci el a lucrat în slujba Rusiei și a oferit informații secrete de la Kiev. Fostul ofițer de informații, cu grad de general-maior, nu a fost numit oficial.

„Anchetatorii Serviciului de Securitate au raportat suspiciuni față de fostul șef adjunct al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina. Generalul-maior este suspectat de trădare, precum și de atentat la viața unui ofițer de poliție și de posesie ilegală de arme”, se arată într-un comunicat al SBU.

Potrivit anchetatorilor, lucrătorul de informații ar fi oferit serviciilor speciale din Rusia mai multe informații secrete despre situația politico-militară actuală, dar și date despre forțele militare din Ucraina.

„Potrivit anchetei, el a transmis serviciilor speciale rusești informații secrete și ultrasecrete despre situația politico-militară actuală din țara noastră. În plus, el a transmis ocupanților date secrete privind activitățile desfășurate de Forțele Armate ale Ucrainei și de alte unități ale Forțelor de Apărare ucrainene pentru respingerea agresiunii armate”, se mai arată în comunicat.

SBU a relatat că în timpul percheziției dinainte de arestareofițerul de informații a încercat să împuște un membru al echipei de investigație cu un pistol Makarov.

NapocaNews