Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski susţine că armata rusă a fost ”expulzată” din regiunile nordice şi din Insula Şerpilor. ”Ei simt deja că a venit timpul să fugă din Herson şi din sudul ţării”, afirmă preşedintele, adăugând că ”va veni timpul când vor fugi din regiunea Harkov, din Donbas, din Crimeea”. ”Am expulzat armata rusă din regiunile nordice. Am expulzat invadatorii din Insula Şerpilor. Ei simt deja că a venit timpul să fugă din Herson şi din sudul ţării noastre în general. Va veni timpul când vor fugi din regiunea Harkov, din Donbas, din Crimeea… Şi toţi cei care pot ajuta în acest sens, ar trebui să o facă”, a afirmat Zelenski în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare.    Acesta cere populaţiei să raporteze, în siguranţă, ”informaţii importante despre inamic,”.   ”Dacă îi cunoaşteţi pe cei care îi ajută pe ocupanţi sau justifică agresiunea, vă rugăm să raportaţi şi acest lucru. Nu uitaţi să îi ajutaţi pe oamenii noştri din teritoriul ocupat care au rămas singuri sau fără comunicare. Vorbiţi cu ei, susţineţi-i, spuneţi-le despre lupta noastră şi despre posibilităţile de evacuare către un teritoriu liber”, a mai afirmat preşedintele. Acesta a adăugat că Ucraina trebuie să salveze cât mai multe vieţi.


Zelenski a transmis în timpul discursului de miercuri seară că cel mai rapid mod prin care poate pune capăt războiului este ca armata ucraineană să le provoace ruşilor cât mai multe pierderi. În acest fel se va putea garanta securitatea Ucrainei.

„Chestiunea timpului depinde de fapt în mod direct de chestiunea pierderilor pe care le va suferi Rusia. Cu cât mai multe pierderi vor avea ocupanţii, cu atât mai repede vom putea să ne eliberăm pământul şi să garantăm securitatea Ucrainei”, a transmis liderul de la Kiev.

”Cum să le provocăm ocupanţilor cele mai mari pierderi posibile, astfel încât timpul războiului să se scurteze. Dacă cei aproape 43.000 de soldaţi ruşi morţi nu îi conving pe liderii ruşi că trebuie să găsească o cale de ieşire din război, atunci este nevoie de mai multe lupte, este nevoie de mai multe rezultate pentru a convinge”, a mai adăugat Zelenski.

NapocaNews