Comitetul Istoricilor din România solicită Ministerului Educaţiei ca în învăţământul gimnazial numărul de ore de Istorie să fie de cel puţin 2 pe săptămână, iar în învăţământul liceal de 3 ore.

În ultimii ani, disciplina Istorie s-a redus drastic comparativ cu anii 1990, iar noile iniţiative legislative care propun includerea Istoriei alături de alte discipline umaniste într-o singură probă la examenul de bacalaureat, ar arunca în derizoriu şi ar da o ultimă lovitură statutului Istoriei în învăţământul preuniversitar.
S-ar ajunge astfel la pierderea conştiinţei identitare a generaţiilor viitoare, spun cei de la Comitetul Național al Istoricilor.

Problema frecvenței orelor de istorie la gimnaziu și liceu a fost discutată ieri de Ioan Bolovan, secretar general al Comitetului Național al Istoricilor Români cu Bogdan Cristescu, secretar de stat pentru învățământul preuniversitar.

Și Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române a solicitat Ministerului Educației mărirea numărului de ore de istorie în gimnaziu și liceu.

NapocaNews