Concurent serios la AUR? Partidul „Coaliția pentru Națiune” (CpN) și-a făcut intrarea, oficială, pe scena politică românească, sâmbătă 24 septembrie, în cadrul unei conferințe desfășurată în București.

La eveniment au luat parte fondatorii CpN, Dr. Răzvan Constantinescu, avocatul Dan Chitic, publicistul Iulian Capsali și activistul civic Aurelian Popa. Invitat de onoare: actorul, regizorul și scriitorul Dan Puric, scrie R3Media.

„Coaliția, în forma ei politică, e doar o formă care s-a adăugat târziu pe ceva existent. Această coaliție a fost de facto a tuturor celor au luptat împotriva dictaturii, a abuzurilor și opresiunii, a dictatului din afara țării. Aceasta este coaliția.

Acum suntem doar în etapa în care ne arătăm celor din clasa politică. Atât.

Dan Chitic a spus că rezultatul firesc ale politicile suveraniste nu are ca urmare decât protecția și protecționismul în societatea românească. Protecționism național și social. Protecționism identitar și cultural”, a spus, printre altele, Dan Chitic.

La rândul său, Iulian Capsali, a declarat că nu-și putea închipui în decembrie 1989 că se va ajunge unde s-a ajuns în ultimii doi ani.

„Cine s-ar fi gândit în decembrie 1989 că vom scăpa de o teroare, de un regim criminal, autocrat, pentru a ajunge unde am ajuns în ziua de astăzi. Nu știu dacă am mai fi ieșit vreodată în stradă să ne punem viețile la bătaie pentru asta. Nimeni nu s-ar fi gândit că lucrurile se vor degrada într-un asemenea hal, mai ales dacă ne gândim cum au arătat ultimii doi ani.

Ce s-a întâmplat în ultimii doi ani s-a întâmplat pentru că a existat o echipă care știa ce are de făcut și care avea oamenii în funcțiile cheie. La noi, fără serviciile secrete, care sunt captive și care primesc ordinele din afară, acest lucru n-ar fi fost posibil”, a menționat publicistul.

El a prezentat și documentul care va ghida activitatea CpN: Strategia de dezvoltare a României pe următorii 20 de ani a Academiei Române. Pentru a o putea implementa, însă, e nevoie ca România să redevină suverană, a adăugat el.

„România nu este un stat suveran și noi nu vom putea vreodată să facem ceva din această strategie extraordinară a Academiei, din acest simplu motiv. Recuperarea suveranității și a demnității naționale este obligatorie. Trebuie să redăm România românilor”, a concluzionat Capsali.

Invitatul de onoare al evenimentului a fost actorul, regizorul și scriitorul Dan Puric.

Cu Lideri carismatici Cioaliția pentru Națiune poate fi o alternativă patriotică la guvernarea României și un concurent serios pentru partidul lui Georger Simion.

NapocaNews, Foto ActiveNews