Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, reţinut după ce a fost acuzat de agresiune sexuală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, ca urmare a deciziei luate sâmbătă de Judecătoria Sectorului 6. În spațiul public, inclusiv în presă, au apărut informații legate de presupusa victimă a preotului, fiind indicată o femeie care în ultimele luni a lansat pe Facebook mai multe acuzații la adresa lui Visarion Alexa. Poliția Capitalei a fost nevoită să informe public speculațiile.

„Informațiile vehiculate sunt false. Persoana care apare în spațiul public nu este victima infracțiunii de agresiune sexuală, în cadrul dosarului penal, în care, ieri, a fost reținut pentru 24 de ore, bărbatul de 46 de ani.

Poliția Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, desfășoară toate activitățile procesual-penale, în cadrul dosarului penal.

Reiterăm faptul că toate activitățile sunt desfășurate cu protejarea identității persoanei vătămate, conform cadrului legal în vigoare”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

În mediul online fusese indicată ca posibilă victimă o femeie care l-a acuzat pe preotul Visarion Alexa de instigare la hărțuire la locul de muncă, referindu-se inclusiv la unele demersuri pe care le-ar fi făcut la Arhiepiscopia Bucureștilor. Printre cei care au susținut că au descoperit victima se află și Robert Turcescu, după cum se poate vedea în imaginile de mai jos. Femeia nu s-a referit însă la o agresiune sexuală, iar în cele din urmă a venit infirmarea oficială din partea poliției.

Părintele Visarion Alexa a contestat decizia judecătorilor prin care a fost plasat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de agresiune sexuală, informează TVR.

Enoriașii se roagă pentru duhovnic și așteaptă ca BOR sa reacționeze la atacuri.

NapocaNews