Comisia Europeană (CE) folosește argumente artificiale pentru a justifica aplicarea condiționalităţii statului de drept împotriva Ungariei, scopul real al Bruxelles-ului este schimbarea guvernului ungar, a declarat Piotr Wawrzyk, ministrul adjunct de externe polonez, într-un interviu publicat marți, conform Hirado.

Wawrzyk a dat o declarație agenției de presă PAP în legătură cu propunerea Comisiei Europene de a suspenda o parte din fondurile de coeziune datorate Ungariei, din cauza îngrijorărilor legate de proasta gestionare a fondurilor UE.

La întrebarea adresată de agenția de știri PAP, dacă consideră că aceste îngrijorări sunt justificate, Wawrzyk a răspuns că motivele care stau la baza propunerii „cu siguranță nu sunt motivele descrise de CE“, deoarece organismul de la Bruxelles nu inițiază proceduri similare împotriva altor state membre, în cazul în care CE raportează că există într-adevăr probleme grave de corupție în utilizarea fondurilor UE.

„Deci, vedem că avem de-a face cu un fel de argumente artificiale“, a remarcat diplomatul polonez.

La întrebarea, care este adevăratul scop al Comisiei Europene, Wawrzyk a declarat următoarele: „la fel ca în cazul acțiunii împotriva Poloniei, scopul lor este de a înlocui guvernul ungar”. Comisiei “nu-i plac anumite guverne pentru că nu împărtășesc opiniile aşa-numitului curent europe

NapicaNews