NATO ar trebui să răspundă unui posibil atac nuclear rusesc în Ucraina într-un „mod convențional, dar devastator”, a declarat ministrul de externe al Poloniei, Zbigniew Rau, într-un interviu pentru NBC News, scrie agenția poloneză de știri Pap.pl.

„Putin amenință că va folosi arme nucleare tactice pe teritoriul ucrainean. NATO ar trebui să răspundă convențional, dar răspunsul ar trebui să fie devastator. Și cred că acesta este semnalul pe care NATO îl trimite acum Rusiei”, a spus șeful diplomației poloneze.

El a mai afirmat că Rusia ar putea folosi pseudo-referendumurile în Ucraina ocupată pentru a justifica „folosirea unor măsuri extraordinare” pentru apărarea terenurilor confiscate.

Oficialul de la Varșovia a mai apreciat că mobilizarea rusă nu va schimba cursul războiului, dar ar putea slăbi sprijinul rușilor pentru acțiunile guvernului.

Este clar, a apreciat el, că Putin pierde războiul, iar trimiterea „soldaților slab pregătiți și echipați” pe front nu va schimba cursul conflictului, având în vedere că forțele ucrainene au reușit anterior să învingă soldații profesioniști din Rusia. El a subliniat, de asemenea, că mobilizarea ar putea submina sprijinul pentru război din partea societății ruse.

NapocaNews