De teama ofensivei ucrainene sa nu ajungă la Moscova, rușii contraataca. Ministerul rus al Apărării a anunțat sâmbătă că a provocat daune majore trupelor ucrainene, pe fondul anunțurilor de la Kiev că armata Ucrainei a avansat în zona ocupete de ruși în sud și nord.

„Sediul brigăzii 5 a Gărzii Naționale, punctele de desfășurare a batalionului național ‘Kraken’ din zonele Balakliya și Chuguev au fost lovite cu arme de înaltă precizie, până la 300 de militari ucraineni au fost distruși”, potrivit rușilor.

Ucraina a raportat vineri și sâmbătă multiple succese în contraofensiva lor împotriva trupelor ruse.

Informații de ultimă oră provenite din surse deschise ucrainene arată că Forțele Armate ale Ucraineiar fi pătruns în Lisichansk, regiunea Lugansk.

Guvernatorul regiunii Luhansk, Serhiy Haidai, a spus că Ucraina își menține un punct de sprijin în Luhansk și există rapoarte conform cărora încearcă să împingă forțele de ocupație ale Rusiei de la Lisichansk. Luptele au loc chiar în apropierea unei rafinării.

Forțele armate ale Ucrainei au eliberat sâmbătă localitatea Kupiansk, din regiunea Harkov, de invadatorii ruși, a anunțat Natalia Popova, consilier al șefului consiliului regional al Harkovului.

NapocaNews