Duminică, 23 octombrie, ora 15,30, 150 de români cu 150 de Cruci vor răspunde Prezent pentru a cinsti Ziua Armatei Române la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului. 150 de frați și surori de sânge și credință vor purta 150 de Cruci, mai vii ca niciodată, pentru Țăranii în Opinci Militare și Generalii lor care și-au dat viața în Primul Război Mondial pentru apărarea trecătorilor din Carpați, pentru Marea Unire de la 1918.

Unirea de azi dintre noi, atât de vitală pentru Biruință, nu se poate face decât prin înțelegerea Unirii istorice de atunci.

Unirea de azi dintre noi, fără de care vom fi răpuși, nu se poate face decât prin unirea în jurul apărării memoriei de jertfă și sânge a strămoșilor nostri. Ea este sau ar trebui să fie numitorul nostru comun de la care putem porni orice luptă. 

Frăția Crucilor Valea Uzului este starea de duh și luptă nu doar pentru Crucile Eroilor de la Valea Uzului, ci pentru toate Crucile Martirilor, Sfinților și Luptătorilor pe care străinii vor să le dărâme. 

Frați și surori ridicați Crucile Eroilor Români în mâinile voastre, căci ,,vom  fi iarăși ce-am fost și mai mult decât atât!”

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Dr. Mihai Tîrnoveanu