Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, susține că furnizarea sistemelor de rachete cu rază lungă de acțiune către Ucraina poate duce la un război mondial.

„Cel mai rapid mod de a escalada conflictul din Ucraina până la punctul de a ajunge la un război mondial ireversibil este de a le furniza nebunilor de la Kiev MLRS cu rază lungă de acțiune. Vârstnicii lideri de la Washington și din NATO ar trebui măcar din când în când să-și pornească creierele înmuiate”, scrie Medvedev pe canalul său de Telegram.

Fostul președinte rus face referire la declarațiile secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, referitoare la furnizarea de arme către Ucraina.

„Încă un lucru. Teza secretarului general al NATO potrivit căreia victoria Rusiei ar însemna înfrângerea Alianței Nord-Atlantice este o confirmare directă a participării blocului la războiul împotriva țării noastre. Așa cum spune proverbul – nu din minte, ci din inimă. Onestul norvegian a recunoscut în cele din urmă”, mai scrie Medvedev.

Anterior, secretarul general al NATO a explicat de ce înfrângerea Ucrainei în războiul cu Rusia ar o înfrângere și pentru NATO.

„Armele oferite Ucrainei au fost luate din stocurile proprii, iar stocurile s-au redus. Dar acesta a fost lucrul corect care trebuia făcut. Este important pentru noi toți ca Ucraina să câștige războiul împotriva forțelor rusești invadatoare. Dacă Putin câștigă, nu este doar o înfrângere mare pentru Ucraina, ci o înfrângere periculoasă pentru noi toți, pentru că ar face lumea un loc mai periculos și ar expune lumea pericolului unor noi agresiuni ale Rusiei. Din acest motiv am țările NATO au folosit propriile stocuri pentru a ajuta Ucraina”, a declarat Stoltenberg.

NapocaNews