A apărut romanul NEMURITOARELE, al 32-lea roman al scriitorului Grid Modorcea și a 118-a sa carte. Este un roman istoric, în cinci cărți parabolice, așa cum se precizează în subtitlu.

Este dedicat fetelor sale gemene, Mihaela și Gabriela aka Indiggo Twins, având pe Coperta I o imagine din opera lor „Wicked Clone”, show pe Broadway și serial TV, despre care presa newyorkeză a scris: „A Rare Piece of Visual and Audio Creativity”(City Guide NY)sau„A Divine & Transformative Work of Art”(TodayTix) 

Romanul NEMURITOARELE, „utopia mea de suflet”, cum spune autorul, se referă și la acest fapt, dar substanța lui cuprinde o viziune vastă asupra lumii, cu o deschidere spre viitor, spre utopia numită Civitas Innocentiae.

Părțile istorice, multe, foarte concrete, au precizate, la fiecare capitol, sursele documentare.

Orice analist, va vedea diferența dintre istorie și literatură, al cărei limbaj este superior oricărei alte forme de reprezentare și cunoaștere. Structura cărții este insolită, o noutate absolută, neînregimentată, în istoria literaturii române. Și nu numai. Scriitura este cinematografică, având o mare densitate de personaje și povești, totul fiind redat cu forță vizuală.

Cele cinci părți au o sferă de cuprindere foarte amplă, cu referire la o temă obsesivă a lumii contemporane, așa cum se subliniază și în textul de pe coperta IV a romanului:

O istorie a vampirizării lumii și soluția de-vampirizării ei.

Un periplu parabolic de la îngerii căzuți la Marele Tikun (războiul din Ucraina), cu popasuri lungi prin Dacia, Vlahiia, Yankeea și Buharia, pe ale căror virtuți se întemeiază Cetatea Inocenței.

Sau cum Templul Sexului devine Templul Iubirii.

Spiritul zalmoxian încarnat în Nemuritoarele misterioase, mistic inițiate, care străbat lumea și aduc tuturor vindecarea și pacea.

Există o subtilă îmbinare a planului istoric, real, cu planul metafizic, fantastic.

Istoria este un pretext pentru fantezie, dar ea a fost, pe când fantezia rămâne, este deschizătoare de drumuri. Trecutul este încorporat, prin ceea ce are el mai bun, în viitor.

Romanul are 380 de pagini, în format A5, și poate fi găsit în rețeaua de difuzare a Companiei de Librării București și a Companiei „Cărturești”.

(Redacția Editura Scriitorilor)