Poliţiştii clujeni au reţinut trei bărbaţi şi au dus la audieri 41 de persoane, în urma a şase percheziţii domiciliare efectuat într-un dosar de trafic şi consum de droguri.

„La data de 13 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au pus în executare 6 mandate de percheziţie domiciliară. 3 bărbaţi au fost reţinuţi, iar alte 41 de persoane au fost audiate în calitate de martori. La data de 13 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca au realizat o prindere în flagrant delict a unui bărbat, în municipiul Cluj-Napoca, asupra sa fiind descoperite aproximativ 13 grame de cocaină şi un cântar de mare precizie. Ulterior, au fost efectuate 6 percheziţii domiciliare, în municipiile Cluj-Napoca şi Turda, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive şi deţinerea de droguri de risc şi de mare risc, fără drept, pentru consum propriu”, se arată într-un comunicat trimis, vineri, de IGPR.

Potrivit sursei citate, în urma percheziţiilor domiciliare au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 13 grame de cocaină, circa 20 de grame de 3CMC, şase telefoane mobile, o tabletă şi aproximativ 29.000 de lei.

„Din cercetări a reieşit că activitatea infracţională ar fi fost derulată în perioada 2021 – prezent. În urma administrării probatoriului, în cauză a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore a trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 43 şi 50 de ani, din municipiile Turda şi Cluj-Napoca, ulterior fiind arestaţi preventiv. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La activităţi au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca şi Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureş, alături de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj”, se mai arată în comunicat.

NapocaNews